Χάρτης διαδρομών όλων των αγωνισμάτων

Seli mountain running 24.4km

Περιγραφή διαδρομής Seli mountain running 24,4χλμ (κατεβάστε το αρχείο gpx με τις συντεταγμένες του αγώνα): Ο Αγώνας είναι 24,4χλμ με θετική υψομετρική 1123μ. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στην βάση του χιονοδρομικού κέντρου σε υψόμετρο 1500μ και οι δρομείς θα κατευθυνθούν αρχικά με μια μικρής κλίσης κατηφόρα μήκους 400μ για να βγουν αμέσως μετά από ανηφόρα μήκους 900μ στην δασική διασταύρωση για τα πριόνια του Βερμίου σε υψόμετρο 1660μ. Θα ακολουθήσουν διαδρομές μέσα σε μονοπάτια με ανηφοροκατηφορικές κλίσεις τις περισσότερες φορές κομμάτια του μονοπατιού Ε4. Οι δρομείς θα φτάσουν στη περιοχή «πριόνια» του Βερμίου (όπου είναι και το χαμηλότερο υψομετρικά σημείο 1150μ) και θα συνεχίσουν σε μία ειδική διαδρομή τρέχοντας συνέχεια ανηφοροκατηφορικά για να επιστρέψουν από παράπλευρα μονοπάτια της ζώνης πυρασφάλειας-συνεχόμενη ανηφόρα-για να φτάσουν στο ψηλότερο σημείο 1775μ (βάση παλιάς καρέκλας) και να κατευθυνθούν έπειτα από ένα απότομο κατηφορικό κομμάτι μέσα από ένα κλειστό δασικό μονοπάτι προς με κατεύθυνση τον τερματισμό (βάση χιονοδρομικού). Όλο το τρέξιμο θα γίνει στην σκιά των φύλλων των δένδρων της οξιάς και των πανύψηλων πευκόδενδρων των πριονιών του Βερμίου εκτός ενός κομματιού από τα 19.2χλμ εως τα 22.7χλμ που αγγίζουν την κορυφή της κεντρικής πίστας του χιονοδρομικού αποζημιώνοντας τους δρομείς μ' ένα υπέροχο αλπικό τοπίο.

Vertical Race 1250m

Περιγραφή διαδρομής: Ο Αγώνας είναι απόστασης 1250μ με υψομετρική 240. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στην βάση του χιονοδρομικού κέντρου σε υψόμετρο 1500μ και οι δρομείς θα κατευθυνθούν με κατ’ ευθείαν ανάβαση την κεντρική πίστα "Ολυμπιάδα" καταλήγοντας στη κορυφή παλιάς καρέκλας με υψόμετρο1740 Καθ’ ολη την διάρκεια του Vertical τα καρεκλάκια του Χιονοδρομικού θα δουλεύουν δωρεάν δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθούν όλο τον αγώνα ανάβασης 1250μ αλλά και να εξασφαλίσουν την επιστροφή των δρομέων στην Βάση.

Αγώνας: Ορεινός αγώνας ανωμάλου δρόμου 5.5χλμ

Περιγραφή διαδρομής 5,5 χλμ ανωμάλου δρόμου: Ο Αγώνας είναι 5.5χλμ με θετική υψομετρική 202μ. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στην βάση του χιονοδρομικού κέντρου σε υψόμετρο 1500μ και οι δρομείς θα κατευθυνθούν αρχικά με μια μικρής κλίσης κατηφόρα μήκους 400μ για να βγουν αμέσως μετά από ανηφόρα μήκους 900μ στην δασική διασταύρωση για τα πριόνια του Βερμίου σε υψόμετρο 1666μ μέσα σε μονοπάτια με ανηφοροκατηφορικες κλίσεις και να κατευθυνθούν προς το πυροφυλάκιο ανηφορικά, αμέσως μετά για 2 χλμ περίπου μέτριας κλίσης διαδρομή και τα τελευταία 1600μ κατηφορικά μέσα από ένα κλειστό δασικό μονοπάτι προς τον τερματισμό (βάση χιονοδρομικού). Όλο το τρέξιμο θα γίνει στην σκιά των φύλλων των δένδρων της οξιάς και των πανύψηλων πευκόδενδρων των πριονιών του Βερμίου

Αγώνας: Παιδικός αγώνας ηλικιών από 6 εως 12 ετών ανωμάλου δρόμου 1300μ

Περιγραφή διαδρομής 1300μ ανωμάλου δρόμου: Ο Αγώνας είναι 1300μ με μικρές υψομετρικές διαφορές στην πίστα του Lang lauf, στην περιοχή τα βάσης του Χιονοδρομικου. Οι νεαροί δρομείς θα κάνουν την πίστα 1 φορά.

Παιδικός αγώνας ηλικιών από 13 εως 15 ετών, ανωμάλου δρόμου 2200μ

Περιγραφή διαδρομής 2.2 χλμ ανωμάλου δρόμου: Ο Αγώνας είναι 2.2χλμ με μικρές υψομετρικες διαφορές στην πίστα του Lang lauf, στην περιοχή τα βάσης του Χιονοδρομικου. Οι νεαροί δρομείς θα κάνουν την πίστα 2 φορές. Για εικόνα διαδρομής δείτε τον αγώνα 1300μ του αγώνα παιδιών Δημοτικού Σχολείου
© 2018 Seli Mountain Running